Tábori napló 2021. – péntek, július 16.

2021. július 16-a, péntek az Aranka-tábor utolsó előtti napja. Nem merek belegondolni, hogy már elérkezett a tábor vége. Személy szerint én nagyon élveztem a tábort, egyszerre gyarapítottam tudásomat és szórakoztam. Nagyon tartalmas és élményteli hét áll mögöttem.

A pénteki nap, akárcsak az összes többi, nagyon izgalmas és érdekes foglalkozásokban volt gazdag, többek között két előadásban, egy csapatjátékban, „Ki mit tud?” versenyben és táborzárásban.

Ezen a napon tágabb betekintést nyertem a költészet világába, melyet Korzenszky Richárd atyának köszönhetek. Szó volt a versről, annak mindennapokban betöltött szerepéről, és arról, hogy ez a kifejezési formája az érzelmeknek, az életről, halálról szó, illetve él és éltet.

Továbbá, részese lehettem egy rendkívül érdekes, ugyanakkor elvont témájú interaktív előadásnak, melynek a középpontjában a „legendás lények és mesék” álltak, s melynek előadója Kelemen Kinga és Barazsuly Viktória Adrienn volt. Újabb érdekességeket sajátítottam el úgy a különböző mutáns lényekkel, mint a közismert állatokkal kapcsolatban.

A napot még az is színesebbé tette, hogy az előadásokat egy kreatív foglalkozás követett, melyen szabadon engedve a fantáziánkat, magunk szerkeszthettünk meg egy vagy több mutáns lényt papírból, szintén Kinga és Viki vezetésével.

Mindezeket követett egy anyanyelvi játék Kerekes Barnabás vezetésével, melyben szókincsünket felhasználva kellett minél több szót behelyettesítenünk vagy kitalálnunk bizonyos kontextusokban.

Az azt követő program volt a „Ki mit tud?” verseny. Amilyen tág fogalom maga a kérdés, olyan színes és változatos előadásoknak lehettem szemtanúja. Szenzációs volt az est, a diákok szinte mindegyike nagyon egyedi és különleges produkcióval rukkolt elő!

Legvégül pedig a hét táborzárással fejeződött be, ahol szívmelengető és leírhatatlanul vicces volt visszanézegetni a tábor legélménydúsabb pillanatait. Mindenki dőlt le a székről a nevetéstől!

Hálás vagyok Istennek, hogy részt vehettem ebben a táborban! Köszönöm minden egyes szervezőnek, résztvevőnek és jelenlévőnek, hogy együtt lehettünk egy nagyon összetartó közösséget alkotva. Egy életre szóló élmény marad!

Jövőre találkozzunk ugyanitt!

Szántó Lenke

0 hozzászólás

Egy hozzászólás elküldése

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hasonló bejegyzések

Őszi találkozó 2023

Őszi találkozó 2023

A Georgius Aranka Társaság 2023. október 21-én tartotta őszi találkozóját Kolozsváron, a Vallásszabadság házában. A rendezvény megszervezésében az Ampelopsis Versszínház és az Anyanyelvápolók Szövetsége is közreműködött. A találkozót közös éneklés nyitotta a „Zsobok...

XV. Aranka György Ifjúsági Anyanyelvi Tábor

XV. Aranka György Ifjúsági Anyanyelvi Tábor

2023. július 9-15. között rendezték meg a XV. Aranka György Ifjúsági Anyanyelvi Tábort Zsobokon, Kalotaszeg egyik hagyományőrző falujában. A huszonkét táborozónak és a tizennégy fős szervezőcsapatnak a Bethesda Gyermekotthon és Szórványiskola-központ biztosított...

Tábori napló 2022. – péntek, július 15.

Tábori napló 2022. – péntek, július 15.

Kinyitottam a szemem s szomorúan észleltem, hogy nehezebb mint képzeltem. Az első élesnek nevezhető tekintetemben felfedeztem egy gyönyörű piros ruhás hölgyet, majd miután még élesebbé vált a film, rájöttem, hogy nam más, mint a csodálatos Sára. Megdicsértem ruháját...