Tábori napló 2021. – péntek, július 16.

2021. július 16-a, péntek az Aranka-tábor utolsó előtti napja. Nem merek belegondolni, hogy már elérkezett a tábor vége. Személy szerint én nagyon élveztem a tábort, egyszerre gyarapítottam tudásomat és szórakoztam. Nagyon tartalmas és élményteli hét áll mögöttem.

A pénteki nap, akárcsak az összes többi, nagyon izgalmas és érdekes foglalkozásokban volt gazdag, többek között két előadásban, egy csapatjátékban, „Ki mit tud?” versenyben és táborzárásban.

Ezen a napon tágabb betekintést nyertem a költészet világába, melyet Korzenszky Richárd atyának köszönhetek. Szó volt a versről, annak mindennapokban betöltött szerepéről, és arról, hogy ez a kifejezési formája az érzelmeknek, az életről, halálról szó, illetve él és éltet.

Továbbá, részese lehettem egy rendkívül érdekes, ugyanakkor elvont témájú interaktív előadásnak, melynek a középpontjában a „legendás lények és mesék” álltak, s melynek előadója Kelemen Kinga és Barazsuly Viktória Adrienn volt. Újabb érdekességeket sajátítottam el úgy a különböző mutáns lényekkel, mint a közismert állatokkal kapcsolatban.

A napot még az is színesebbé tette, hogy az előadásokat egy kreatív foglalkozás követett, melyen szabadon engedve a fantáziánkat, magunk szerkeszthettünk meg egy vagy több mutáns lényt papírból, szintén Kinga és Viki vezetésével.

Mindezeket követett egy anyanyelvi játék Kerekes Barnabás vezetésével, melyben szókincsünket felhasználva kellett minél több szót behelyettesítenünk vagy kitalálnunk bizonyos kontextusokban.

Az azt követő program volt a „Ki mit tud?” verseny. Amilyen tág fogalom maga a kérdés, olyan színes és változatos előadásoknak lehettem szemtanúja. Szenzációs volt az est, a diákok szinte mindegyike nagyon egyedi és különleges produkcióval rukkolt elő!

Legvégül pedig a hét táborzárással fejeződött be, ahol szívmelengető és leírhatatlanul vicces volt visszanézegetni a tábor legélménydúsabb pillanatait. Mindenki dőlt le a székről a nevetéstől!

Hálás vagyok Istennek, hogy részt vehettem ebben a táborban! Köszönöm minden egyes szervezőnek, résztvevőnek és jelenlévőnek, hogy együtt lehettünk egy nagyon összetartó közösséget alkotva. Egy életre szóló élmény marad!

Jövőre találkozzunk ugyanitt!

Szántó Lenke

0 hozzászólás

Egy hozzászólás elküldése

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hasonló bejegyzések

Tábori napló 2023. – péntek, július 14.

Tábori napló 2023. – péntek, július 14.

Nekem ez az első alkalmam, hogy részt veszek az Aranka György ifjúsági anyanyelvi táborban. Ez az egész hét nagyon gyorsan elszállt, de rengeteg élményem van itt az Arankásokkal. Őszintén nem nagyon figyeltem az előadásokra vagy túl fáradt voltam ahhoz, hogy...

Tábori napló 2023. – csütörtök, július 13.

Tábori napló 2023. – csütörtök, július 13.

A mai nap is, mint eddig mindegyik reggelivel kezdődött, ahol nagyon finom táplálékot fogyaszthattunk. A kilenckor kezdődő interaktív előadás az én szempontomból elérte a célját, vagyis jobban megismertem magam, egy stressz elleni pajzsot is kaptunk, amely ugyancsak...

Tábori napló 2023. – szerda, július 12.

Tábori napló 2023. – szerda, július 12.

A „sűrű, de tartalmas" jelzővel tudnám csupán érzékeltetni a tábor negyedik napjának programkínálatát.  A szokásos reggeli rutinunk után egyből bűnösekre adtuk a fejünket. Persze nem a szó szoros értelmében, hisz anyanyelvápolókhoz híven egy kiváló előadás...