Tábori napló 2020. – szerda, július 15.

Darabont Csenge beszámolója a szerdai napról.

A későig tartó esti beszélgetés után szerda reggel vidáman ébredtem, és alig vártam a reggeli előadást. Hatházi Rebeka látványtervezővel beszélgettünk, aki bevezetett minket a látványtervezés, alkotás világába, valamint mesélt saját karrierjéről, világképéről. Úgy gondolom, hogy hasznos beszélgetés volt, mindazok számára, akik hasonló pályára szeretnének lépni, emellett örültünk a lehetőségnek, hogy megismertük e tehetséges és fiatal alkotót. 

A délutáni program hat órakor kezdődött, mely egy virtuális látogatást tartalmazott a siófoki Kálmán Imre múzeumba.  Addig kis csoportokban kellett a napi feladatot megoldanunk, ami  a mindenki által ismert Csárdáskirálynővel kapcsolatos kreatív feladat volt. Ez által még a látogatás előtt sikerült ráhangolódnunk Kálmán Imre korára és világára. A múzeumi séta során lehetőségünk volt a zeneszerző szülőházát, zongoráját, saját tárgyait, kottákat, korabeli plakátokat, fényképeket szemügyre vennünk. Miközben virtuálisan sétáltunk az emléktárgyak között, megszűnt a tér és úgy éreztük, mintha mi is ott lennénk. Ez az érzés visszatérő motívum volt a tábor során, ugyanis többször éreztem azt, hogy nem a képernyő előtt ülünk, hanem mind együtt vagyunk. Nagyon tanulságos volt ez a program, és köszönjük a lehetőséget, mely lehet, hogy máskor nem adatna meg. 

A nap lezáró tevékenysége az anyanyelvi játékest volt, mely keretén belül különböző nyelvi játékokkal mérköztünk meg: a nyelvvel játszottunk. Újabb kis csapatokban dolgoztunk, nagyon sokat nevettünk, örültünk a rég látott kedves arcoknak. A csapatok közti rivalizálás fokozta az izgalmat, ez hozzájárult ahhoz,  hogy megteremtődjön az igazi zsoboki hangulat. Ez a hangulat teszi varázslatossá, és visszahívóvá ezt a tábort. 

Nagyon szép és tartalmas hét áll mögöttünk, mely lehetőséget nyújtott a tanulásra, szórakozásra, és főként a találkozásra. Találkozni mindazokkal, akikkel együtt éltük meg a csodát. Nagyon hálásak vagyunk a lehetőségért, és szívből várjuk az élőben való találkozást.

Darabont Csenge

0 hozzászólás

Egy hozzászólás elküldése

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hasonló bejegyzések

XXVII. Aranka György Nyelv- és Beszédművelő Verseny

XXVII. Aranka György Nyelv- és Beszédművelő Verseny

2023. március 17–19. között zajlott le az Aranka György nyelv- és beszédművelő verseny országos döntője a kolozsvári Apáczai Csere János Elméleti Líceumban. A megmérettetésre több mint ötven diák érkezett kísérőtanárával szerte az országból. A verseny mottójául az öt...

Őszi találkozó 2022

Őszi találkozó 2022

2022. november 5-én rendezték meg a Georgius Aranka Társaság őszi évnyitó találkozóját, melynek a Kolozsvári Református Kollégium adott otthont. Az idei találkozó egy egésznapos programsorozatnak volt a része; a Garabonciások kezdeményezésének köszönhetően a...