Tábori napló 2018. – kedd, július 17.

A nap majdnem tökéletesen kezdődött. Épp annyi hibádzott, hogy nem a gitárosleánkák értek először a szobánkhoz, hanem Peti meztelen felsőteste.

A reggel pillanatai hamar elszálltak, s mire újra sikerült félálomban úszó szemeimet kinyitni, az előadóteremben találtam magam Korzenszky Richárd tisztelendő úrral, aki az egyszerű versek komplexitására hívta fel a figyelmünk. Rövid hidratációval eltöltött szünet után dr. Markó Bálint szerettette meg velünk a füttyögve szökkenő verebeinket. A délelőttöt Kerekes Barnabás tanár úr zárta, aki a Korgóhas zenekar kíséretében bemutatta a Hogyan legyünk modern úriemberek, azaz hogyan viszonyuljunk az ellentétes nemhez, az azonos nemhez és nem utolsó sorban önmagunkhoz című rendkívül tanulságos előadását.

Mostmár csak pár pillanat választott el a várva várt ebédtől. Előtte és utána a csapatok még a körmüket reszelték a gitáron és csicseregtek, fülemüleként mecseregtek, hogy az akadályversenyen minél többször visszatapsolják indulójukat.

Az akadályverseny megér egy külön misét, de papi szentség híján csak egy kurta paragrafussal szolgálhatok. A csapatunk szemével nézve remek szórakozás volt. A falut énekszóval jártuk be, ingyen rádiót szolgáltatva cseppnyi közönségünknek. Az állomásoknál mindent bevetve idéztük meg a csapatszellemet, így elégedetten úsztuk meg szárazon a versenyt (akinek kell, az megérti mondatom végét).

A vacsora után verbunktól hajtva átvonultunk a kultúrotthonba, ahol olyan jót moldvaiztunk, hogy a végére már csángó akcentussal beszéltem. A menet éjfélig tartott és szerintem sokak nevében mondhatom, hogy kiizzasztotta belőlünk a forrásvizet. A táncház után ki-ki alakította tovább a programját, igényeinek megfelelően, de végül mind álomba fulladtunk.

Ferencz-Nagy Zoltán

0 hozzászólás

Egy hozzászólás elküldése

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hasonló bejegyzések

Tábori napló 2023. – péntek, július 14.

Tábori napló 2023. – péntek, július 14.

Nekem ez az első alkalmam, hogy részt veszek az Aranka György ifjúsági anyanyelvi táborban. Ez az egész hét nagyon gyorsan elszállt, de rengeteg élményem van itt az Arankásokkal. Őszintén nem nagyon figyeltem az előadásokra vagy túl fáradt voltam ahhoz, hogy...

Tábori napló 2023. – csütörtök, július 13.

Tábori napló 2023. – csütörtök, július 13.

A mai nap is, mint eddig mindegyik reggelivel kezdődött, ahol nagyon finom táplálékot fogyaszthattunk. A kilenckor kezdődő interaktív előadás az én szempontomból elérte a célját, vagyis jobban megismertem magam, egy stressz elleni pajzsot is kaptunk, amely ugyancsak...

Tábori napló 2023. – szerda, július 12.

Tábori napló 2023. – szerda, július 12.

A „sűrű, de tartalmas" jelzővel tudnám csupán érzékeltetni a tábor negyedik napjának programkínálatát.  A szokásos reggeli rutinunk után egyből bűnösekre adtuk a fejünket. Persze nem a szó szoros értelmében, hisz anyanyelvápolókhoz híven egy kiváló előadás...