Őszi találkozó 2022

2022. november 5-én rendezték meg a Georgius Aranka Társaság őszi évnyitó találkozóját, melynek a Kolozsvári Református Kollégium adott otthont. Az idei találkozó egy egésznapos programsorozatnak volt a része; a Garabonciások kezdeményezésének köszönhetően a résztvevők megismerkedhettek a Versszombat és az őszi Könyvturi világával is.

A találkozó 11 órakor vette kezdetét. A résztvevőket Farmati Anna, a Georgius Aranka Társaság elnöke köszöntötte, Lackfi János szavait idézve az anyanyelvről. Őt követte Kerekes Barnabás, az Anyanyelvápolók Szövetségének alelnöke, aki megfogalmazta a jelenlévő fiatalokban rejlő lehetőségeket az anyanyelv helyes gyakorlására és továbbadására. Ezt követően sor került a Társaság újonnan megválasztott ifjúsági vezetőségi tagjainak a bemutatására: Besenyődi Judit, Enyedi Bálint, Gombár Anna és Kovács Karola vállalták el hivatalosan új szerepkörüket.

A délelőtt az Anyanyelvápolók Szövetsége és a Georgius Aranka Társaság által idén megrendezett táborokra való visszaemlékezéssel folytatódott. Néhány tábori résztvevő megosztotta gondolatait a július 10-16. között megszervezett zsoboki XIV. Aranka György Ifjúsági Anyanyelvi Táborról, valamint az augusztus 5-12. között Széphalmon lezajlott 29. Országos Ifjúsági Anyanyelvi Táborról. Ezt követően a jelenlévők megtekintették a táborokról készült kisfilmeket és egy meglepetésvideót Burkhardt Zsófia és Tasnádi Zoltán részéről.

Az ebédet az Ampelopsis Versszínház előadása követte, melynek keretén belül Airizer Andrea, Széman Emese Rózsa, Tamás Csilla és Tamás Lehel nyújtottak minőségi élményt a hallgatóságnak Romhányi József verseivel. Az előadás egyéni és közös versmondással zárult. A programok közötti szünetekben a résztvevőknek lehetőségük nyílt ellátogatni az őszi Könyvturiba, ahonnan új könyvek tulajdonosaiként térhettek vissza, valamint Burjánzó költészet nevet viselő standnál pedig egy új szobanövénnyel is gazdagodhattak, kedvenc versidézetükért cserébe.

Az eseménysorozatot társasjátékest zárta, felidézve a táborok közösségi programjainak néhány mozzanatát. A jelenlévők közül mindenki bekapcsolódhatott a számára legélvezetesebb játékba.

Köszönet illeti mindazokat, akik lehetővé tették az őszi találkozó létrejöttét, színes emlékdarabkákat hagyva maguk után a szívekben.

                                                                                                 Gombár Anna

0 hozzászólás

Egy hozzászólás elküldése

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hasonló bejegyzések

Tábori napló 2023. – péntek, július 14.

Tábori napló 2023. – péntek, július 14.

Nekem ez az első alkalmam, hogy részt veszek az Aranka György ifjúsági anyanyelvi táborban. Ez az egész hét nagyon gyorsan elszállt, de rengeteg élményem van itt az Arankásokkal. Őszintén nem nagyon figyeltem az előadásokra vagy túl fáradt voltam ahhoz, hogy...

Tábori napló 2023. – csütörtök, július 13.

Tábori napló 2023. – csütörtök, július 13.

A mai nap is, mint eddig mindegyik reggelivel kezdődött, ahol nagyon finom táplálékot fogyaszthattunk. A kilenckor kezdődő interaktív előadás az én szempontomból elérte a célját, vagyis jobban megismertem magam, egy stressz elleni pajzsot is kaptunk, amely ugyancsak...

Tábori napló 2023. – szerda, július 12.

Tábori napló 2023. – szerda, július 12.

A „sűrű, de tartalmas" jelzővel tudnám csupán érzékeltetni a tábor negyedik napjának programkínálatát.  A szokásos reggeli rutinunk után egyből bűnösekre adtuk a fejünket. Persze nem a szó szoros értelmében, hisz anyanyelvápolókhoz híven egy kiváló előadás...