Őszi találkozó 2022

2022. november 5-én rendezték meg a Georgius Aranka Társaság őszi évnyitó találkozóját, melynek a Kolozsvári Református Kollégium adott otthont. Az idei találkozó egy egésznapos programsorozatnak volt a része; a Garabonciások kezdeményezésének köszönhetően a résztvevők megismerkedhettek a Versszombat és az őszi Könyvturi világával is.

A találkozó 11 órakor vette kezdetét. A résztvevőket Farmati Anna, a Georgius Aranka Társaság elnöke köszöntötte, Lackfi János szavait idézve az anyanyelvről. Őt követte Kerekes Barnabás, az Anyanyelvápolók Szövetségének alelnöke, aki megfogalmazta a jelenlévő fiatalokban rejlő lehetőségeket az anyanyelv helyes gyakorlására és továbbadására. Ezt követően sor került a Társaság újonnan megválasztott ifjúsági vezetőségi tagjainak a bemutatására: Besenyődi Judit, Enyedi Bálint, Gombár Anna és Kovács Karola vállalták el hivatalosan új szerepkörüket.

A délelőtt az Anyanyelvápolók Szövetsége és a Georgius Aranka Társaság által idén megrendezett táborokra való visszaemlékezéssel folytatódott. Néhány tábori résztvevő megosztotta gondolatait a július 10-16. között megszervezett zsoboki XIV. Aranka György Ifjúsági Anyanyelvi Táborról, valamint az augusztus 5-12. között Széphalmon lezajlott 29. Országos Ifjúsági Anyanyelvi Táborról. Ezt követően a jelenlévők megtekintették a táborokról készült kisfilmeket és egy meglepetésvideót Burkhardt Zsófia és Tasnádi Zoltán részéről.

Az ebédet az Ampelopsis Versszínház előadása követte, melynek keretén belül Airizer Andrea, Széman Emese Rózsa, Tamás Csilla és Tamás Lehel nyújtottak minőségi élményt a hallgatóságnak Romhányi József verseivel. Az előadás egyéni és közös versmondással zárult. A programok közötti szünetekben a résztvevőknek lehetőségük nyílt ellátogatni az őszi Könyvturiba, ahonnan új könyvek tulajdonosaiként térhettek vissza, valamint Burjánzó költészet nevet viselő standnál pedig egy új szobanövénnyel is gazdagodhattak, kedvenc versidézetükért cserébe.

Az eseménysorozatot társasjátékest zárta, felidézve a táborok közösségi programjainak néhány mozzanatát. A jelenlévők közül mindenki bekapcsolódhatott a számára legélvezetesebb játékba.

Köszönet illeti mindazokat, akik lehetővé tették az őszi találkozó létrejöttét, színes emlékdarabkákat hagyva maguk után a szívekben.

                                                                                                 Gombár Anna

0 hozzászólás

Egy hozzászólás elküldése

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hasonló bejegyzések

Őszi találkozó 2023

Őszi találkozó 2023

A Georgius Aranka Társaság 2023. október 21-én tartotta őszi találkozóját Kolozsváron, a Vallásszabadság házában. A rendezvény megszervezésében az Ampelopsis Versszínház és az Anyanyelvápolók Szövetsége is közreműködött. A találkozót közös éneklés nyitotta a „Zsobok...

XV. Aranka György Ifjúsági Anyanyelvi Tábor

XV. Aranka György Ifjúsági Anyanyelvi Tábor

2023. július 9-15. között rendezték meg a XV. Aranka György Ifjúsági Anyanyelvi Tábort Zsobokon, Kalotaszeg egyik hagyományőrző falujában. A huszonkét táborozónak és a tizennégy fős szervezőcsapatnak a Bethesda Gyermekotthon és Szórványiskola-központ biztosított...

Tábori napló 2022. – péntek, július 15.

Tábori napló 2022. – péntek, július 15.

Kinyitottam a szemem s szomorúan észleltem, hogy nehezebb mint képzeltem. Az első élesnek nevezhető tekintetemben felfedeztem egy gyönyörű piros ruhás hölgyet, majd miután még élesebbé vált a film, rájöttem, hogy nam más, mint a csodálatos Sára. Megdicsértem ruháját...