Néhány szó a zsoboki varázsról

Nagyon sokat gondolkodtam, hogyan lehetne leírni szavakkal, mondatokkal, kifejezésekkel azt az élményt amellyel ott, Zsobokon gazdagodtunk. Talán mai napig nem fogalmazódott meg bennem a tökéletes mondat, a tökéletes szöveg ami megközelíti a tábor varázslatosságát.

Mesebeli. Talán így írnám le azt ami azon a kis kalotaszegi településen, azzal a sok tudásvágyó diákkal történik. Egy falu, majdnem az Isten háta mögött, és itt mégis mindenki boldog, és mindenki családtag. Egy hét, amikor ,,nagyon magyarul” vagyunk. Egy közösség, amiben mindenki önmaga lehet, amiben mind együtt lehetünk önmagunk. Csodálatos környezetben, eszméletlen jó programok, sok-sok kedves ember tanul mindenféle érdekességről.

Amikor a hét végéhez érünk, a könnyes búcsú az, ami megkoronázza a tábor egészét. Mert minden jó, ha jó a vége.
Köszönök mindent a csodálatos szervezőknek, és a hihetetlen jó társaságnak. Nélkületek nem jött volna létre a ZSOBOKI CSODA.

Györgydeák Ágota

A tábor megvalósulását támogatta:

Írta: Újvári Anna

2022. 12. 02.

0 hozzászólás

Egy hozzászólás elküldése

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Hasonló bejegyzések

Őszi találkozó 2022

Őszi találkozó 2022

2022. november 5-én rendezték meg a Georgius Aranka Társaság őszi évnyitó találkozóját, melynek a Kolozsvári Református Kollégium adott otthont. Az idei találkozó egy egésznapos programsorozatnak volt a része; a Garabonciások kezdeményezésének köszönhetően a...