Tábori napló 2023. – szerda, július 12.

A „sűrű, de tartalmas” jelzővel tudnám csupán érzékeltetni a tábor negyedik napjának programkínálatát. 

A szokásos reggeli rutinunk után egyből bűnösekre adtuk a fejünket. Persze nem a szó szoros értelmében, hisz anyanyelvápolókhoz híven egy kiváló előadás keretén belül nyertünk betekintést a legkülönbözőbb dialógusokba, melyek bizonyítottan elhangzottak már betörések, lopások alkalmával. Nem is gondolnánk mennyi ága-boga lehet és van egy bűnügyi nyelvész hivatásának. Köszönjük Sára, most már biztosan tudjuk, hogyan kell egy tolvaj szívét meglágyítani.

Ezután következett ex-szervezőnk, Rózsa, akinek beszédtechnika előadását hol kiáltozva, hol pedig lélegzetvisszafojtva hallgattuk. Abban azonban mindnyájan megyegyeztünk, hogy nem csak a tudásunk, de a hasunk is sokat növekedett ezen másfél óra leforgása alatt. Az érdekfeszítő információk és megnyerő stílus mind növekedett ezen másfél óra leforgása alatt.

Mikor pedig a legmagasabban járt a nap, mi is a fellegek fölé emelkedtünk (szigorúan intellektuálisan) a Tanár úr előadása hallatán. Elvek és erkölcs, moralitás. Tisztesség, becsület, odaadás. Család, kultúra és nemzet. Csak pár szó, amely mélyen behatol tudatunkba, s önkéntelenül is az igazságérzetünkkel karöltve gondolkodásra és megértésre sarkall. Megcsillant ebben a tábor szellemisége, értékrendszere s mindaz, ami miatt megéri idejárni.

Ezt követte a nap legtöbb stresszel és készülődéssel járó pontja, a vita. Vért izzadt itt mindenki: pro és kontra csapat, közönség és moderátor egyaránt. Heves, de kulturált két vitát tudhatunk így a hátunk mögött, ami mellé nagyon sok tapasztalás és megértés társul.

Majd még mielőtt az esti beszélgetések hajnalba átfolyó hossza sora kezdetét vehette volna (de erről csak titokban, ha bárki kérdi ilyen természetesen nincs), az estét egy igazán interaktív kvíz- és társasjátékest zárta le. Mint új táborozó teljes elragadtatással és csodálattal szemléltem a történteket. Minden tiszteletem a Tanár úré és Zolié a kiváló játékmesteri teljesítményükért. Sikerült nem csak egy hihetetlen pozitív, vidám és humoros estévé tenniük a negyedik napot, de felejthetetlenné is mindannyiunk számára.

Kedves Bálint

0 hozzászólás

Egy hozzászólás elküldése

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hasonló bejegyzések

Tábori napló 2023. – péntek, július 14.

Tábori napló 2023. – péntek, július 14.

Nekem ez az első alkalmam, hogy részt veszek az Aranka György ifjúsági anyanyelvi táborban. Ez az egész hét nagyon gyorsan elszállt, de rengeteg élményem van itt az Arankásokkal. Őszintén nem nagyon figyeltem az előadásokra vagy túl fáradt voltam ahhoz, hogy...

Tábori napló 2023. – csütörtök, július 13.

Tábori napló 2023. – csütörtök, július 13.

A mai nap is, mint eddig mindegyik reggelivel kezdődött, ahol nagyon finom táplálékot fogyaszthattunk. A kilenckor kezdődő interaktív előadás az én szempontomból elérte a célját, vagyis jobban megismertem magam, egy stressz elleni pajzsot is kaptunk, amely ugyancsak...

Tábori napló 2023. – kedd, július 11.

Tábori napló 2023. – kedd, július 11.

Reggel Ricsi riaszta föl álmomból,hiányzik a kürtős íze szájamból.A buszban fülledt levegő vala javából! „Bonchidán vára Bánffy bán vára,Erdély egykori Versailles-ja."Ennek utánna betekinténk az Úr egy katolikus s egy református házába. Eztán jöve Kallós Zoltán...