Tábori napló 2023. – csütörtök, július 13.

A mai nap is, mint eddig mindegyik reggelivel kezdődött, ahol nagyon finom táplálékot fogyaszthattunk. A kilenckor kezdődő interaktív előadás az én szempontomból elérte a célját, vagyis jobban megismertem magam, egy stressz elleni pajzsot is kaptunk, amely ugyancsak segített az önismeretünkben. Érdekes volt a lakatlan szigetes példa, jó volt végre ráébredni arra, mik az erősségeim, mik a gyengeségeim. Erdei Blanka és Farkas Annamária nagy megtiszteltetésünkre belevontak az előadásukba, amit mindenki nevében szeretnék megköszönni.

Az előadások sorozata Korzenszky Richárd OSB bencés szerzetes mondanivalójával folytatódott. A 82 éves bácsi olyanokat mondott, olyan dolgokra hívta fel a figyelmet, amiken eddig egész egyszerűen átsiklottam. Például Isten ad választási lehetőséget jó és rossz között, nem parancsol nekünk, csak próbál rávezetni a helyes útra. Ahogy mondani szokták: mindenkiben két farkas lakozik, az egyik a jó a másik a rossz. Rajtunk áll, melyiket részesítjük előnyben.

A sufnielőadások zseniálisak voltak. Karola átadta magát nekünk, a könyvtár szeretete, az az odaadás, ahogy tartotta a beszédét engem nagyon meghatott. Zolinak az előadása talán nekünk fiataloknak közelebb áll a szívéhez, de olyan értelemmel és odaadással, humorral közölte Zoli a mondanivalóját, hogy sokmindenki elgondolkozhatott: Vajon érdemes használni a ChatGPT-t? 

Ebéd végeztével indultak a  csapatok az akadályversenyre. Nagyon élveztük, az én csapatom biztosan, volt állomás, ahol meg is említették, mennyire látszik/látszott közöttünk az összhang.

A két kedvenc állomásom a Kelemen-kupa, ahol az én szememre került a kendő, és a Zoli és Zsófi által kitalált félszavas játék. Örültem, hogy a pár évi sakkozási tudásom elég volt a sakkos feladványban. Nagyon jól működtek együtt a KürtÖlők, a kűrtőst szeretők, bármi is lesz a végeredmény, ebből az egészből csak nyertem.

A finom vacsora után megvolt egy tábori fotózás, amit a reneszánsz táncház követett. Csenge és Bálint vezetésével megtanultunk, megpróbáltuk elsajátítani az alapokat, ami többé-kevésbé sikerült. Nagyon jó volt a hangulat, köszönöm nekik ezt az élményt utólag is.

A végéhez közeledve, elmondanám, hogy egyre jobb ez a tábor, sajnálom, hogy már csak kevés van hátra. Ez az ember-tábor rávilágított mégjobban arra, hogy Jól csak a szívével lát az ember. Ami igazán lényeges, az a szemnek láthatatlan.”

Gombár Adél

0 hozzászólás

Egy hozzászólás elküldése

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hasonló bejegyzések

Tábori napló 2023. – péntek, július 14.

Tábori napló 2023. – péntek, július 14.

Nekem ez az első alkalmam, hogy részt veszek az Aranka György ifjúsági anyanyelvi táborban. Ez az egész hét nagyon gyorsan elszállt, de rengeteg élményem van itt az Arankásokkal. Őszintén nem nagyon figyeltem az előadásokra vagy túl fáradt voltam ahhoz, hogy...

Tábori napló 2023. – szerda, július 12.

Tábori napló 2023. – szerda, július 12.

A „sűrű, de tartalmas" jelzővel tudnám csupán érzékeltetni a tábor negyedik napjának programkínálatát.  A szokásos reggeli rutinunk után egyből bűnösekre adtuk a fejünket. Persze nem a szó szoros értelmében, hisz anyanyelvápolókhoz híven egy kiváló előadás...

Tábori napló 2023. – kedd, július 11.

Tábori napló 2023. – kedd, július 11.

Reggel Ricsi riaszta föl álmomból,hiányzik a kürtős íze szájamból.A buszban fülledt levegő vala javából! „Bonchidán vára Bánffy bán vára,Erdély egykori Versailles-ja."Ennek utánna betekinténk az Úr egy katolikus s egy református házába. Eztán jöve Kallós Zoltán...