Tábori napló 2022. – csütörtök, július 14.

Csütörtökön kivételesen nagyon nehéz volt az ébredés, nem csak nekem, láttam, a többiek is küszködtek. Viszont az ébresztés módja annál üdébb és kellemesebb volt, főleg a fülnek, hisz Zsófi csodásan énekelte a Pál, Kata, Pétert, ezzel motiválva felkelésre minket. 

A reggelire valahogy összeszedtük magunkat, és igen jót ettünk. Ez után előadások sora következett.

Az első előadónk Tánczos Vilmos volt, akinek szavait figyelmesen hallgattam, hiszen sokszor említette szeretett otthonom, Gyimes nevét. Rengeteg új dolgot adott át a néprajzról, hiszen előadása erről szólt. 

Egy kis szünet után Gábor Csilla irodalomtörténésztől tanulhattunk. Számomra ez az előadás nagyon tetszett, kérdéseivel bele vont minket is, így esélyt sem adott arra, hogy elbóbiskoljunk.

A harmadik előadónk Ránki Sára volt, aki a börtönnyelvről mesélt többek között. Őszintén megvallva nagyon vártam az előadását, a nem csak én, és úgy gondolom, az elvárásainkat is felülmúlta. Az a téma, amiről beszélt és ahogy ezt elmondta nekünk, egy felejthetetlen emlék lesz. Nagyon megtisztelve éreztem magam, hogy én adhattam át neki egy kis ajándékot a táborozók nevében. 

Az előadások után jól esett az ebéd és egy kis szieszta is.

Azonban nem lehetett sokáig pihenni, mert jött egy interaktív foglalkozás Birtalan Albert televíziós szerkesztő-riporterrel. Mivel engem nagyon érdekel ez a terep, lelkesen fogadtam őt és amit mond. Nagyon szórakoztató feladat elé állított, ugyebár mi kellett megrendezzünk egy híradást. Szerintem mindannyian élveztük. 

A vacsora előtt és után kivétel nélkül minden csapat a tábori feladattal ügyeskedett. 

Este viszont jött a táncház. Kicsit félve indultam el, mert nem ismertem az itteni táncokat, és nem akartam ügyetlenkedni, azonban remekül éreztem magam végig, Andi nagyszerűen mutatta be a lépéseket és sok új táncmozdulatra tanított. Számomra ez a tábor egyik legörömtelibb momentuma volt. 

Éjszaka sem állt le igazán az élet, sőt, akkor történtek nagy ismerkedések, hangzottak el nagy szavak, s ki tudja, mikor is feküdtünk le!? 

Szőcs Szilárd

0 hozzászólás

Egy hozzászólás elküldése

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hasonló bejegyzések

XV. Aranka György Ifjúsági Anyanyelvi Tábor

XV. Aranka György Ifjúsági Anyanyelvi Tábor

2023. július 9-15. között rendezték meg a XV. Aranka György Ifjúsági Anyanyelvi Tábort Zsobokon, Kalotaszeg egyik hagyományőrző falujában. A huszonkét táborozónak és a tizennégy fős szervezőcsapatnak a Bethesda Gyermekotthon és Szórványiskola-központ biztosított...

Tábori napló 2022. – péntek, július 15.

Tábori napló 2022. – péntek, július 15.

Kinyitottam a szemem s szomorúan észleltem, hogy nehezebb mint képzeltem. Az első élesnek nevezhető tekintetemben felfedeztem egy gyönyörű piros ruhás hölgyet, majd miután még élesebbé vált a film, rájöttem, hogy nam más, mint a csodálatos Sára. Megdicsértem ruháját...

Tábori napló 2022. – szerda, július 13.

Tábori napló 2022. – szerda, július 13.

A szokást megtörve, ma Zsófi helyett Sára ébresztett. A nap jobban indult, mert kicsit melegebb volt, mint tegnap. A reggeli után (ami nagyon finom volt, mint mindig) megkezdődött az előadások sora. Az első, ami az olvasás fontosságáról szólt főként, amit Korzenszky...