Tábori napló 2019. – csütörtök, július 18.

Tábor (2019) - csütörtök
Mai nap is, ahogy a többi, vidámsággal és reggelivel kezdődött, hiszen étkezés közben azon vitáztunk, hogy vinete avagy vinetta a helyes megnevezése „magyarul” a padlizsánnak.

Reggeli után Kerekes Barnabás tanár úr rövid zsoboki tábor történelemórájával elkezdődtek az érdekesebbnél érdekesebb előadások. Nyálcsorgatva hallgattuk végig Fazakas Emese 16-17. századi magyar étkezési szokásokról szóló előadását. Még feladatot is kaptunk, hogy régi nyelvezettel receptet írjunk, sőt Csaba stilizált betűkkel meg is örökítette csapatom receptjét.

A második előadás, amelyet Kádár Magor kommunikációs szakember prezentálásában hallgattunk meg, bevallom őszintén számomra nem volt annyira érdekes, mert én nagyon ritkán élek az online felületek lehetőségeivel.

A nagyon finom ebéd után belebújhattunk egy rádió vagy televízióriporter bőrébe és riportot készítettünk az általunk eljátszott táboralapítókkal.

Vacsorára rakottpityókát ettünk, amelyből kétszer is repetáztam. A nap végét a helyi fiatalok által vezetett kalotaszegi táncház koronázta meg, ahol hihetetlenül jó és fantasztikus hangulat volt. Nagy örömömre megtanulhattam pár új lépést, amitől a hideg csak úgy futkorászott a hátamon.

Köszönet a táborszervezőknek az észbontó programokért, és hogy ennyi szeretetet tudnak adni magukból. Számomra ez a tábor az életemben mindig is egy felejthetetlen élmény lesz. Ha majd gyermekeim lesznek büszkén fogok mesélni nekik a táborról és magyar nyelvet úgy fogom átadni nekik, mint a legértékesebb hagyaték, amit tőlem csak kaphatnának.

Balog Ferenc, 2019 júli 18.

Köszönöm szépen.

0 hozzászólás

Egy hozzászólás elküldése

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hasonló bejegyzések

Őszi találkozó 2023

Őszi találkozó 2023

A Georgius Aranka Társaság 2023. október 21-én tartotta őszi találkozóját Kolozsváron, a Vallásszabadság házában. A rendezvény megszervezésében az Ampelopsis Versszínház és az Anyanyelvápolók Szövetsége is közreműködött. A találkozót közös éneklés nyitotta a „Zsobok...

XV. Aranka György Ifjúsági Anyanyelvi Tábor

XV. Aranka György Ifjúsági Anyanyelvi Tábor

2023. július 9-15. között rendezték meg a XV. Aranka György Ifjúsági Anyanyelvi Tábort Zsobokon, Kalotaszeg egyik hagyományőrző falujában. A huszonkét táborozónak és a tizennégy fős szervezőcsapatnak a Bethesda Gyermekotthon és Szórványiskola-központ biztosított...

Tábori napló 2022. – péntek, július 15.

Tábori napló 2022. – péntek, július 15.

Kinyitottam a szemem s szomorúan észleltem, hogy nehezebb mint képzeltem. Az első élesnek nevezhető tekintetemben felfedeztem egy gyönyörű piros ruhás hölgyet, majd miután még élesebbé vált a film, rájöttem, hogy nam más, mint a csodálatos Sára. Megdicsértem ruháját...