Tábori napló 2020. – csütörtök, július 16.

Zsoboki tábor 2020. - csütörtök
Bedő Anett beszámolója az online tábor ötödik napjáról.

A mai napunkat Kerekes Barnabás tanárúrral kezdtük, nagyon örültem, hogy ő is tart előadást annak ellenére, hogy online került megszervezésre az idei tábor. Az Anyanyelv Ápolók Szövetségének 1989-es megalakulásáról, a rendszerváltozás alatti időszakáról, és a társadalmi problémákról is esett szó, (mint mindig, egy nagyon hatásos, elgondolkodtató beszédet tartott nekünk). Csonta Réka tanárnő kérésére (mivel ő fogalmazta meg a kérdéseket az előadásra, hogy minél több mindenről kapjunk felvilágosítást) elmagyarázta, még ha nem is beteg az anyanyelv, ápolni kell mivel: ,, a növényeket sem hagyjuk szabadon nőni”. 

A délután pedig a hagyomány szerint (csak online térben) Vig Emese, újságíró, volt televíziós szerkesztő illetve Ferenc Zsolt a Kolozsvári rádió szerkesztője tartott előadást számunkra a szakmájukról. A csütörtöki napi feladatunkat is ők állították össze, miszerint csapatonként egy-egy mini-riportot kellett készítsünk az általunk választott témával kapcsolatban, amiket az előadáson sikerült átbeszélni, még ha ettől egy kicsit csúszott is a program.

Az estét pedig egy zenés játékesttel folytattuk, ami nem egyenlő a híres Bordi esttel, de így is nagyon jól éreztük magunkat. A játékok igazán izgalmasak voltak, mivel csapatokra osztottak, emellett a dalok címét első körben korlátozott leírás, másodikban dúdolás, a harmadikban pedig csak a dal magánhangzói szavalása alapján lehetett kitalálni.  Csodálatos volt, hogy így az internet hálózatán keresztül is, ennyire varázslatos hangulatot tudott teremteni a társaság.

A napot pedig egy online társasjátékkal zártuk, ami még inkább összekovácsolta a társaságot ez alatt a pár nap alatt (még ha kicsit eltolódott is a lefekvési idő). Bordi András szavai igazán ide illőek, miszerint: „Egy embert akkor ismersz meg a legjobban, ha játszol vele.”, a játék az én számomra igazán hasznos volt abból a szempontból is, mivel a tábor megkezdődéséig nem ismertem a báránykámat, így lehetőségem nyílt beszélgetni vele.

Az online tábort megszervezni szerintem igazán érdemes volt, mivel így is átjár egy varázslatos érzés (a Zsoboki környezet, illetve a személyes találkozás persze nagyon hiányzik), amit csak ebben a társaságban tapasztaltam, mert itt tényleg mindenki önmaga lehet és mindenki elfogad mindenkit. Hálásan köszönöm mindenkinek, akik segítségével létrejöhetett ez a XII. (online) tábor, mert ez nagyon fontossá vált az én életemben! Nagyon szépen köszönök mindent!

Bedő Anett

Írta: Ecsedy-Baumann Brigitta

2021. 07. 14.

0 hozzászólás

Egy hozzászólás elküldése

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hasonló bejegyzések

Tábor 2020. – péntek, július 17.

Tábor 2020. – péntek, július 17.

Burkhardt Zsófia írása az online tábor utolsó napjáról. Délelőtti előadóink a – Kerekes tanár úr által mókás-kedvesen szent családként emlegetett – Sediánszky család tagjai voltak. Matula Ágnes, a Duna televízió egykori szerkesztője, Sediánszky János rádiós újságíró,...

Tábori napló 2020. – szerda, július 15.

Tábori napló 2020. – szerda, július 15.

Darabont Csenge beszámolója a szerdai napról. A későig tartó esti beszélgetés után szerda reggel vidáman ébredtem, és alig vártam a reggeli előadást. Hatházi Rebeka látványtervezővel beszélgettünk, aki bevezetett minket a látványtervezés, alkotás világába, valamint...

Tábori napló 2020. – kedd, július 14.

Tábori napló 2020. – kedd, július 14.

Csiki Eszter és Vass Réka Annamária beszámolója az online tábor harmadik napjáról. Összművészeti keddi napunk 2020. július 14. A hétfői elgondolkodtató előadást és beszélgetést a keddi, Hunyadi Péter etnográfussal töltött minőségi időnk követte. Ő bevezetett minket...