Tízévesek leszünk! – felhívás

Tizedjére nyitja meg idén kapuját a zsoboki anyanyelvi tábor. Kilencnapos programmal és sok-sok meglepetéssel várjuk a középiskolásokat. Jelentkezési határidő 2018. június 8.!

Örömmel értesítünk, hogy a Georgius Aranka Társaság az Anyanyelvápolók Szövetsége támogatásával megszervezi immár X. ifjúsági anyanyelvi táborát középiskolás diákok számára. A táborba olyan fiatalokat várunk, akik a magyar nyelvvel és irodalommal szívesen foglalkoznak, érdekli őket anyanyelvünk ápolása, és szívesen megismerkednének hasonló érdeklődésű fiatalokkal.

A tábor időpontja: 2018. július 13–21. (péntek–szombat, azaz 9 nap)
helyszíne: Zsobok (Jebuc, Kolozs megye) – Bethesda Gyermekotthon

Előzetes programterv: délelőttönként szakmai előadások, foglalkozások
délutánonként, esténként anyanyelvi játékok, vetélkedők, kalotaszegi szoba megtekintése, népviselet megismerése, kézműves foglalkozás, előadóest, táncház, kirándulás és még sok egyéb 🙂

Tervezett előadóink: Kerekes Barnabás, a Baár-Madas Gimnázium tanára, az ASZ társelnöke, a tábor szakmai vezetője (Bp.); Albert Júlia, színművésznő (Kv.); Barazsuly Viktória Adrienn művészettörténész (Kv.); Benkő Levente történész (Kv.); Bordi András, rádióbemondó (Bp.); Ferencz Zsolt rádiós szerkesztő (Kv.); Furu Árpád néprajzkutató, építész (Kv.); Kémenes Lóránt Zoltán plébános (Tür); Korzenszky Richárd OSB bencés szerzetes (Tihany); Markó Bálint biológus (Kv.); Matula Ágnes, szerkesztő (Bp.); Sediánszky János, szerkesztő (Bp.); Sediánszky Nóra, dramaturg (Bp.); Szabó Levente, egy. oktató (Bp.); Széman Rózsa, játszóházvezető (Szilágysomlyó–Kv.); Szilágyi N. Sándor nyelvész (Kv.) Vig Emese tévés szerkesztő (Kv.).

Ebben az évben több újdonság is lesz, melynek egy része még maradjon meglepetés, de az már bizonyos, hogy 16-án délután és 19-én egész nap lesz kirándulásunk, valamint idén is lesz tévés-rádiós foglalkozás.

A tábor időtartamára a résztvevőknek teljes ellátást biztosítunk, utazási költséget azonban, az eddigiekhez hasonlóan, sajnos nem áll módunkban téríteni.

Bár az árak jelentősen emelkedtek az utóbbi években, s a hosszabb időtartam is növeli a költségeket, a tábor résztvevőitől továbbra is 150 lej hozzájárulást kérünk (ezt akár a küldő iskola, vagy kör is átvállalhatja), melyet a tábor elején, a helyszínen kell befizetni.

Bejelentkezési határidő: 2018. június 8.

Tisztelettel kérünk arra, hogy nemleges válasz esetén is jelezzetek vissza, hogy más érdeklődő fiatalnak is biztosíthassunk táborozási lehetőséget.

Üdvözlettel: a szervezők

Kolozsvár, 2018. május 8.

0 hozzászólás

Egy hozzászólás elküldése

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hasonló bejegyzések

Tábori napló 2023. – péntek, július 14.

Tábori napló 2023. – péntek, július 14.

Nekem ez az első alkalmam, hogy részt veszek az Aranka György ifjúsági anyanyelvi táborban. Ez az egész hét nagyon gyorsan elszállt, de rengeteg élményem van itt az Arankásokkal. Őszintén nem nagyon figyeltem az előadásokra vagy túl fáradt voltam ahhoz, hogy...

Tábori napló 2023. – csütörtök, július 13.

Tábori napló 2023. – csütörtök, július 13.

A mai nap is, mint eddig mindegyik reggelivel kezdődött, ahol nagyon finom táplálékot fogyaszthattunk. A kilenckor kezdődő interaktív előadás az én szempontomból elérte a célját, vagyis jobban megismertem magam, egy stressz elleni pajzsot is kaptunk, amely ugyancsak...

Tábori napló 2023. – szerda, július 12.

Tábori napló 2023. – szerda, július 12.

A „sűrű, de tartalmas" jelzővel tudnám csupán érzékeltetni a tábor negyedik napjának programkínálatát.  A szokásos reggeli rutinunk után egyből bűnösekre adtuk a fejünket. Persze nem a szó szoros értelmében, hisz anyanyelvápolókhoz híven egy kiváló előadás...