Tízévesek leszünk! – felhívás

Tizedjére nyitja meg idén kapuját a zsoboki anyanyelvi tábor. Kilencnapos programmal és sok-sok meglepetéssel várjuk a középiskolásokat. Jelentkezési határidő 2018. június 8.!

Örömmel értesítünk, hogy a Georgius Aranka Társaság az Anyanyelvápolók Szövetsége támogatásával megszervezi immár X. ifjúsági anyanyelvi táborát középiskolás diákok számára. A táborba olyan fiatalokat várunk, akik a magyar nyelvvel és irodalommal szívesen foglalkoznak, érdekli őket anyanyelvünk ápolása, és szívesen megismerkednének hasonló érdeklődésű fiatalokkal.

A tábor időpontja: 2018. július 13–21. (péntek–szombat, azaz 9 nap)
helyszíne: Zsobok (Jebuc, Kolozs megye) – Bethesda Gyermekotthon

Előzetes programterv: délelőttönként szakmai előadások, foglalkozások
délutánonként, esténként anyanyelvi játékok, vetélkedők, kalotaszegi szoba megtekintése, népviselet megismerése, kézműves foglalkozás, előadóest, táncház, kirándulás és még sok egyéb 🙂

Tervezett előadóink: Kerekes Barnabás, a Baár-Madas Gimnázium tanára, az ASZ társelnöke, a tábor szakmai vezetője (Bp.); Albert Júlia, színművésznő (Kv.); Barazsuly Viktória Adrienn művészettörténész (Kv.); Benkő Levente történész (Kv.); Bordi András, rádióbemondó (Bp.); Ferencz Zsolt rádiós szerkesztő (Kv.); Furu Árpád néprajzkutató, építész (Kv.); Kémenes Lóránt Zoltán plébános (Tür); Korzenszky Richárd OSB bencés szerzetes (Tihany); Markó Bálint biológus (Kv.); Matula Ágnes, szerkesztő (Bp.); Sediánszky János, szerkesztő (Bp.); Sediánszky Nóra, dramaturg (Bp.); Szabó Levente, egy. oktató (Bp.); Széman Rózsa, játszóházvezető (Szilágysomlyó–Kv.); Szilágyi N. Sándor nyelvész (Kv.) Vig Emese tévés szerkesztő (Kv.).

Ebben az évben több újdonság is lesz, melynek egy része még maradjon meglepetés, de az már bizonyos, hogy 16-án délután és 19-én egész nap lesz kirándulásunk, valamint idén is lesz tévés-rádiós foglalkozás.

A tábor időtartamára a résztvevőknek teljes ellátást biztosítunk, utazási költséget azonban, az eddigiekhez hasonlóan, sajnos nem áll módunkban téríteni.

Bár az árak jelentősen emelkedtek az utóbbi években, s a hosszabb időtartam is növeli a költségeket, a tábor résztvevőitől továbbra is 150 lej hozzájárulást kérünk (ezt akár a küldő iskola, vagy kör is átvállalhatja), melyet a tábor elején, a helyszínen kell befizetni.

Bejelentkezési határidő: 2018. június 8.

Tisztelettel kérünk arra, hogy nemleges válasz esetén is jelezzetek vissza, hogy más érdeklődő fiatalnak is biztosíthassunk táborozási lehetőséget.

Üdvözlettel: a szervezők

Kolozsvár, 2018. május 8.

0 hozzászólás

Egy hozzászólás elküldése

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hasonló bejegyzések

XXVII. Aranka György Nyelv- és Beszédművelő Verseny

XXVII. Aranka György Nyelv- és Beszédművelő Verseny

2023. március 17–19. között zajlott le az Aranka György nyelv- és beszédművelő verseny országos döntője a kolozsvári Apáczai Csere János Elméleti Líceumban. A megmérettetésre több mint ötven diák érkezett kísérőtanárával szerte az országból. A verseny mottójául az öt...

Őszi találkozó 2022

Őszi találkozó 2022

2022. november 5-én rendezték meg a Georgius Aranka Társaság őszi évnyitó találkozóját, melynek a Kolozsvári Református Kollégium adott otthont. Az idei találkozó egy egésznapos programsorozatnak volt a része; a Garabonciások kezdeményezésének köszönhetően a...