Tábori napló 2021. – hétfő, július 12.

A XIII. Aranka tábor és annak lakói egy derűs és élményekkel teli napra ébredt. Egy pompás reggeli után kezdetüket vették a szakmai előadások. Farmati Anna tanárnő Dante Isteni színjátékának érdekességeit hozta el nekünk, így eljuthattunk az ő vezetésével a sötét erdőből egyenesen a csillagfényig. Majd a kedves Kerekes Barnabás tanár úr vezetett be a helyes szövegfelolvasás világába, röviden felvázolva annak minden csínját-bínját, szám szerint 20 szempontot. Harmadikként következett Tamás Csilla és ötletes, interaktív feladatai a nonverbális kommunikációról. Megtanulhattuk mimika, gesztusok és szemkontaktus szintjén tartani egymással a kapcsolatot.

Ezután megkaptuk a csapatfelosztást a kedden sorra kerülő akadályversenyre, majd mindenki elmehetett elfogyasztani a finom ebédet. Egy óra szabadidő után, amit én személy szerint énekléssel és zongorázással töltöttem el az alvás helyett (:D), jöhetett a délutáni program, amely két foglalkozásból állt, követve az eddigi táborokban már megtapasztalt sémát. A társaság egyik része tiszta szobát látogatni mehetett el, valamint a kalotaszegi népviseletet felpróbálni. Itt egy elég érdekes beszélgetést folytathattunk Marci bácsival, a házigazdával, a 60-as évek Kolozsvárjáról. Megismerhettük Dalmát is, a porta aranyos és játékos kismacskáját. A csoport másik feléhez társulva megvillanthattuk a képzőművészeti tudásunkat, kipróbálva a peddignádfonást.

A vacsorát követően kezdődött meg a Zsófi-est, ahol mivel Bordi Andris most sajnos nem lehetett jelen, Zsófi gitárkíséretével énekeltük a már jól ismert és ikonikussá vált tábori énekeinket. Miután belaktunk a Kató néni ínycsiklandozó kürtőskalácsaival, következhettek a spontaneitást igénylő, jópofa szituációs játékok, amit senki sem bírt ki kacagás nélkül. A társaság nagyobb része hajnali 1-kor tódult be valahogy a szobájába, de ezt már megszokhattuk: a tábor nem az alvásról szól. 😊 Minderre és úgyamúgy a teljes hétfői napra csak annyit mondhatok, hogy: ARANKA, SZERETLEEEK!!!

Nagy Anna-Borbála

0 hozzászólás

Egy hozzászólás elküldése

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hasonló bejegyzések

Őszi találkozó 2022

Őszi találkozó 2022

2022. november 5-én rendezték meg a Georgius Aranka Társaság őszi évnyitó találkozóját, melynek a Kolozsvári Református Kollégium adott otthont. Az idei találkozó egy egésznapos programsorozatnak volt a része; a Garabonciások kezdeményezésének köszönhetően a...