Tábori napló 2019. – csütörtök, július 18.

Tábor (2019) - csütörtök
Mai nap is, ahogy a többi, vidámsággal és reggelivel kezdődött, hiszen étkezés közben azon vitáztunk, hogy vinete avagy vinetta a helyes megnevezése „magyarul” a padlizsánnak.

Reggeli után Kerekes Barnabás tanár úr rövid zsoboki tábor történelemórájával elkezdődtek az érdekesebbnél érdekesebb előadások. Nyálcsorgatva hallgattuk végig Fazakas Emese 16-17. századi magyar étkezési szokásokról szóló előadását. Még feladatot is kaptunk, hogy régi nyelvezettel receptet írjunk, sőt Csaba stilizált betűkkel meg is örökítette csapatom receptjét.

A második előadás, amelyet Kádár Magor kommunikációs szakember prezentálásában hallgattunk meg, bevallom őszintén számomra nem volt annyira érdekes, mert én nagyon ritkán élek az online felületek lehetőségeivel.

A nagyon finom ebéd után belebújhattunk egy rádió vagy televízióriporter bőrébe és riportot készítettünk az általunk eljátszott táboralapítókkal.

Vacsorára rakottpityókát ettünk, amelyből kétszer is repetáztam. A nap végét a helyi fiatalok által vezetett kalotaszegi táncház koronázta meg, ahol hihetetlenül jó és fantasztikus hangulat volt. Nagy örömömre megtanulhattam pár új lépést, amitől a hideg csak úgy futkorászott a hátamon.

Köszönet a táborszervezőknek az észbontó programokért, és hogy ennyi szeretetet tudnak adni magukból. Számomra ez a tábor az életemben mindig is egy felejthetetlen élmény lesz. Ha majd gyermekeim lesznek büszkén fogok mesélni nekik a táborról és magyar nyelvet úgy fogom átadni nekik, mint a legértékesebb hagyaték, amit tőlem csak kaphatnának.

Balog Ferenc, 2019 júli 18.

Köszönöm szépen.

Írta: Széman Rózsa

2020. 07. 11.

0 hozzászólás

Egy hozzászólás elküldése

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hasonló bejegyzések

Tábor 2020. – péntek, július 17.

Tábor 2020. – péntek, július 17.

Burkhardt Zsófia írása az online tábor utolsó napjáról. Délelőtti előadóink a – Kerekes tanár úr által mókás-kedvesen szent családként emlegetett – Sediánszky család tagjai voltak. Matula Ágnes, a Duna televízió egykori szerkesztője, Sediánszky János rádiós újságíró,...

Tábori napló 2020. – csütörtök, július 16.

Tábori napló 2020. – csütörtök, július 16.

Bedő Anett beszámolója az online tábor ötödik napjáról. A mai napunkat Kerekes Barnabás tanárúrral kezdtük, nagyon örültem, hogy ő is tart előadást annak ellenére, hogy online került megszervezésre az idei tábor. Az Anyanyelv Ápolók Szövetségének 1989-es...

Tábori napló 2020. – szerda, július 15.

Tábori napló 2020. – szerda, július 15.

Darabont Csenge beszámolója a szerdai napról. A későig tartó esti beszélgetés után szerda reggel vidáman ébredtem, és alig vártam a reggeli előadást. Hatházi Rebeka látványtervezővel beszélgettünk, aki bevezetett minket a látványtervezés, alkotás világába, valamint...