Georgius Aranka Társaság

„Az anyai nyelv köti összve az elméket.” (Aranka György)

Information

This article was written on 11 Júl 2020, and is filled under Anyanyelvi tábor, Tábori napló.

Current post is tagged

, , , , , ,

Tábori napló 2019. – csütörtök, július 18.

Mai nap is, ahogy a többi, vidámsággal és reggelivel kezdődött, hiszen étkezés közben azon vitáztunk, hogy vinete avagy vinetta a helyes megnevezése „magyarul” a padlizsánnak.

Reggeli után Kerekes Barnabás tanár úr rövid zsoboki tábor történelemórájával elkezdődtek az érdekesebbnél érdekesebb előadások. Nyálcsorgatva hallgattuk végig Fazakas Emese 16-17. századi magyar étkezési szokásokról szóló előadását. Még feladatot is kaptunk, hogy régi nyelvezettel receptet írjunk, sőt Csaba stilizált betűkkel meg is örökítette csapatom receptjét.

A második előadás, amelyet Kádár Magor kommunikációs szakember prezentálásában hallgattunk meg, bevallom őszintén számomra nem volt annyira érdekes, mert én nagyon ritkán élek az online felületek lehetőségeivel.

A nagyon finom ebéd után belebújhattunk egy rádió vagy televízióriporter bőrébe és riportot készítettünk az általunk eljátszott táboralapítókkal.

Vacsorára rakottpityókát ettünk, amelyből kétszer is repetáztam. A nap végét a helyi fiatalok által vezetett kalotaszegi táncház koronázta meg, ahol hihetetlenül jó és fantasztikus hangulat volt. Nagy örömömre megtanulhattam pár új lépést, amitől a hideg csak úgy futkorászott a hátamon.

Köszönet a táborszervezőknek az észbontó programokért, és hogy ennyi szeretetet tudnak adni magukból. Számomra ez a tábor az életemben mindig is egy felejthetetlen élmény lesz. Ha majd gyermekeim lesznek büszkén fogok mesélni nekik a táborról és magyar nyelvet úgy fogom átadni nekik, mint a legértékesebb hagyaték, amit tőlem csak kaphatnának.

Balog Ferenc, 2019 júli 18.

Köszönöm szépen.

Vélemény, hozzászólás?