Georgius Aranka Társaság

„Az anyai nyelv köti összve az elméket.” (Aranka György)

Information

This article was written on 25 jún 2020, and is filled under Anyanyelvi tábor.

Current post is tagged

, , , ,

XII. (online) Aranka György Ifjúsági Anyanyelvi Tábor

A tábornak a koronavírus-járvány sem szabhat gátat! 🙂

Májusban úgy gondoltuk, hogy a koronavírus-járvány miatt eléggé bizonytalan a helyzet, nem tudni, hogy mi történik júliusig, marad-e a javuló tendencia, ne adj’ Isten megint romlani fog… az idő jelenleg ez utóbbit igazolta. Így, több körülmény összejátszása folytán, arra jutottunk, hogy idén a hagyományos formájában nem tudjuk megtartani a tábort, DE nem szeretnénk a diákokat teljesen tábor nélkül hagyni, ezért úgy gondoltuk, hogy megkíséreljük az online térbe átültetni, amit lehet, a táborból.
Öröm az ürömben, hogy így viszont olyanok is részt vehetnek, akik mondjuk évekkel ezelőtt táboroztak, és már „kinőttek” belőle, vagy egyéb miatt nem jutnának el idén. Mivel valós ismerkedésre nem lesz lehetőség, elsősorban olyanokat vártunk, akik már voltak, de nyitottak voltunk arra is, hogy ha van olyan, akinek itt volna a helye, ismer pár embert és be tudna csatlakozni, jöjjön!
A szervezéshez a diákok segítségeteket kértük, hiszen csak akkor van értelme, ha ők szívesen részt vesznek ilyen formában. Igény- és lehetőségfelmérő, egyúttal a jelentkezést is biztosító kérdőívünkre 32 válasz érkezett! Így elkezdhettük a tervezést, hiszen egy bizonyos létszám alatt nem tudtuk volna elindítani az online tábort, az előadókkal szemben sem lett volna méltányos.
A tábor vázlatos programterve:
– naponta egy előadás
– naponta egy interaktív foglalkozás
– estefelé játékos-beszélgetős programok
– akadályverseny is lesz 😉
Részletekkel visszatérünk!

Vélemény, hozzászólás?