Georgius Aranka Társaság

„Az anyai nyelv köti összve az elméket.” (Aranka György)

Information

This article was written on 29 máj 2019, and is filled under Anyanyelvi tábor.

Current post is tagged

, , , ,

Aranka 2019

A Georgius Aranka Társaság az Anyanyelvápolók Szövetsége támogatásával szervezi meg immár XI. ifjúsági anyanyelvi táborát középiskolás diákok számára. Jelentkezési határidő: 2019. június 9.

A táborba olyan fiatalokat várunk, akik a magyar nyelvvel és irodalommal szívesen foglalkoznak, érdekli őket anyanyelvünk ápolása, és szívesen megismerkednének hasonló érdeklődésű fiatalokkal.

A tábor időpontja: 2019. július 14–20. (vasárnap–szombat)
A tábor helyszíne: Zsobok (Jebuc, Kolozs megye) – Bethesda Gyermekotthon

Előzetes programterv:

  • délelőttönként szakmai előadások, foglalkozások
  • délutánonként, esténként anyanyelvi játékok, vetélkedők, kalotaszegi szoba megtekintése, népviselet megismerése, kézműves foglalkozás, előadóest, táncház, kirándulás és még sok egyéb 🙂

Tervezett előadóink: Kerekes Barnabás, a Baár-Madas Gimnázium tanára, az ASZ társelnöke, a tábor szakmai vezetője (Bp.); Berkesi Gábor (lelkész – Mo.), Bordi András (rádióbemondó, színész – Mo.), Czégényi Dóra (egy. okt.), Farmati Anna (a GAT elnöke, egy. okt.), Fazakas Emese (egy. okt.), Kádár Magor (egy- okt.), Korzenszky Richárd (OSB, pedagógus – Mo.), Matula Ágnes (tévés szerkesztő – Mo.), Sediánszky János (rádiós szerkesztő – Mo.), Sediánszky Nóra (dramaturg – Mo.), Széman Rózsa (játszóházvezető) stb.

A tábor időtartamára a résztvevőknek teljes ellátást biztosítunk, utazási költséget azonban, az eddigiekhez hasonlóan, sajnos nem áll módunkban téríteni.

Mivel az árak jelentősen emelkedtek az utóbbi években, idéntől kénytelenek vagyunk a tábor résztvevőitől 170 lej hozzájárulást kérni (ezt akár a küldő iskola, vagy kör is átvállalhatja), melyet a tábor elején, a helyszínen kell befizetni.

Bejelentkezési határidő: 2019. június 9.

Tisztelettel kérünk arra, hogy nemleges válasz esetén is jelezzetek vissza, hogy más érdeklődő fiatalnak is biztosíthassunk táborozási lehetőséget.

Üdvözlettel: a szervezők

Kolozsvár, 2019. május 9.

Vélemény, hozzászólás?